Κις Λορέν με σπανάκι
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Κις Λορέν με σπανάκι και ILIADA Καλαμάτα ΠΟΠ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο & ILIADA Ελιές Καλαμάτας Εκπυρηνωμένες

Υλικά για 2 τάρτες

Για τη βάση:

  • 7 κ.σ ILIADA Καλαμάτα ΠΟΠ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • χλιαρό νερό, όσο χρειάζεται για να γίνει ζύμη

Για τη γέμιση:

  • 30 ml ILIADA Καλαμάτα ΠΟΠ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 3  φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. άνηθο ή μάραθο
  • 300 γρ. σπανάκι baby
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. τυρί φέτα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αβγά, τους κρόκους
  • 5 κ.σ. κασέρι, τριμμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

  • Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι και το αλάτι και φτιάχνετε ένα μικρό κενό στο κέντρο, ώστε να ρίξετε το λάδι και σιγά σιγά το νερό όσο ανακατεύετε.  Αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
  • Βάλτε τη ζύµη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και µε τη βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγετε. Λαδώνετε ελαφρώς την ταρτιέρα και απλώνετε τη ζύµη οµοιόµορφα στον πάτο και στα τοιχώματά της. Τρυπάτε με ένα πιρούνι την βάση της ζύμης και την αφήνετε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C. Ψήνετε για 10 λεπτά.
  • Την βγάζετε από τον φούρνο και  την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.

Για τη γέμιση:

  • Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεµµυδάκια για λίγα λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν. Ρίχνετε το σπανάκι και  σοτάρετε για 3-4 λεπτά, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
  • Προσθέτετε στην κατσαρόλα το ανθότυρο, τη φέτα, τον άνηθο ή τον µάραθο και ανακατεύετε.
  • Σε ένα µπολ χτυπάτε µε το σύρµα την κρέµα γάλακτος µε τους κρόκους και το αλατοπίπερο, µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα.
  • Στρώνετε  το σπανάκι επάνω στη βάση της τάρτας και απλώνετε το µείγµα της κρέµας γάλακτος. Πασπαλίζετε με το τριμμένο κασέρι  και ψήνετε στους 170°C για 40-45 λεπτά.
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν
 
ILIADA ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ
 
ILIADA ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ ΕΚΠΥΡΗΝΩΜΕΝΕΣ
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ