Κοτόπουλο βιετναμέζικο με λαχανικά και ρύζι
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Κοτόπουλο βιετναμέζικο με λαχανικά, ρύζι και ILIADA Καλαμάτα ΠΟΠ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

Υλικά για 4 άτομα

  • ILIADA Καλαμάτα ΠΟΠ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε μικρές λωρίδες
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κομμάτια τριμμένο τζίντζερ (4-5 εκατοστά)
  • 2 τριμμένα καρότα ή κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 3-4 φλιτζάνια λάχανο ή κινέζικο λάχανο ψιλοκομμένο όπως για σαλάτα
  • 5-6 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 2 φλιτζάνια αρακά κατεψυγμένο
  • 2 κονσέρβα καλαμπόκι στραγγισμένο
  • 1 κ.σ λεμονοχορτο τουρσι (προαιρετικά)
  • Αλάτι/πιπέρι
  • 2 φλιτζ. ρύζι μπασμάτι μισοβρασμένο για 10 με 12 λεπτά
  • 5-6 κ..σ σόγια σος
  • Νιφάδες τσίλι  (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε πολύ δυνατή φωτιά βάλτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο.
  • Σβήστε με το κρασί και έπειτα ρίξτε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ και τσιγαρίστε τα όλα μαζι.
  • Προσθέστε 1 τριμμένο καρότο, 2-3 φλιτζάνια λάχανο ή κινέζικο λάχανο ψιλοκομμένο όπως για σαλάτα, 3-4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, 1 φλιτζάνι αρακά ξεπαγωμένο, 1 κονσέρβα καλαμπόκι στραγγισμένο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε  συνεχώς με δύο ξύλινες κουτάλες, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά, και τότε προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε ξανά.
  • Τελειώνουμε με 2-3 κ.σ. σόγια σος και νιφάδες τσίλι.
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν
 
ILIADA PLATINUM ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ