Υλικά για 4 άτομα
- 3 κ.σ ILIADA Οργανικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
- 8 ξύλινα σουβλάκια
- 1 κιλό φιλέτο σολομού φρέσκο χωρίς δέρμα
- Αλάτι & πιπέρι
Για το πέστο βασιλικού:
- ½ φλιτζ. ILIADA Οργανικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
- 50 γρ. φύλλα βασιλικού
- 70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ κουκουνάρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Μουλιάζετε τα ξύλινα σουβλάκια σε νερό για τουλάχιστον μισή ώρα.
- Ζεσταίνετε το σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Κόβετε τον σολομό σε κύβους 2,5 εκατοστών και τα περνάτε στα ξύλινα σουβλάκια, περίπου 5-6 κομμάτια σολομού ανά σουβλάκι.
- Περιχύνετε τα σουβλάκια με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε.
- Χρησιμοποιώντας μια τσιμπίδα, μεταφέρετε προσεκτικά τα σουβλάκια σολομού στην προθερμασμένη σχάρα ή σε σχαροτήγανο και ψήστε τα για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι ο σολομός να ψηθεί σχεδόν πλήρως.
- Αφαιρείτε τα σουβλάκια σολομού από τη σχάρα και τα αφήνετε να ξεκουραστούν για περίπου 5 λεπτά, ώστε ο σολομός να συνεχίσει να ψήνεται.
Για το πέστο:
Σε ένα μπλέντερ προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι, τη παρμεζάνα, το αλάτι, το σκόρδο και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.