Σουβλάκια σολομού με πέστο βασιλικού
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σουβλάκια σολομού με πέστο βασιλικού και ILIADA Οργανικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

Υλικά για 4 άτομα

  • 3 κ.σ ILIADA Οργανικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 8 ξύλινα σουβλάκια
  • 1 κιλό φιλέτο σολομού φρέσκο χωρίς δέρμα
  • Αλάτι & πιπέρι

Για το πέστο βασιλικού:

  • ½ φλιτζ. ILIADA Οργανικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 50 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 70 γρ.  παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ κουκουνάρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Μουλιάζετε τα ξύλινα σουβλάκια σε νερό για τουλάχιστον μισή ώρα.
  • Ζεσταίνετε το σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Κόβετε τον σολομό σε κύβους 2,5 εκατοστών και τα περνάτε στα ξύλινα σουβλάκια, περίπου 5-6 κομμάτια σολομού ανά σουβλάκι.
  • Περιχύνετε τα σουβλάκια με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε.
  • Χρησιμοποιώντας μια τσιμπίδα, μεταφέρετε προσεκτικά τα σουβλάκια σολομού στην προθερμασμένη σχάρα ή σε σχαροτήγανο και ψήστε τα για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι ο σολομός να ψηθεί σχεδόν πλήρως.
  • Αφαιρείτε τα σουβλάκια σολομού από τη σχάρα και τα αφήνετε να ξεκουραστούν για περίπου 5 λεπτά, ώστε ο σολομός να συνεχίσει να ψήνεται.

Για το πέστο:

Σε ένα μπλέντερ προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι, τη παρμεζάνα, το αλάτι, το σκόρδο και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν
 
ILIADA ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ- ΣΕΙΡΑ EMERALD
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ