1 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο – μόνο τα φύλλα
1 κ.γ φρέσκο θυμάρι
¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
¼ κ.γ. πιπέρι
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
½ φλ. γάλα
½ φλ. σάλτσα ντομάτας
2 κ.σ. λιαστή ντομάτα
4 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα για ντεκόρ
¼ φλ. παρμεζάνα για πασπάλισμα από πάνω
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την παρμεζάνα, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το δεντρολίβανο, τη σόδα, το σκόρδο και το πιπέρι. Στο κέντρο σχηματίζετε με τα χέρια σας μια λακκούβα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το χτυπημένο αυγό, το γάλα, τη σάλτσα ντομάτας και το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το μείγμα των υγρών στη λακκούβα που σχηματίσατε στο μείγμα των στερεών υλικών. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Πάρτε ένα ταψί για muffins 8 θέσεων. Αλευρώνετε τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές και τις ακουμπάτε μέσα στη θήκη των muffins. Γεμίζετε κάθε θήκη κατά τα 2/3 με τη ζύμη. Πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και βάζετε 2 κομμάτια ντοματίνια, ελιές και 2 φυλλαράκια δενδρολίβανο στην επιφάνεια του muffin.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αποσύρετε από το φούρνο αφήνετε τα muffins να σταθούν για 5 λεπτά, τα αφαιρείτε από το ταψί και τα τοποθετείτε σε μια σχάρα να κρυώσουν.