Υλικά για 4 μερίδες:
4 φιλέτα κοτόπουλου
3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
ILIADA Καλαμάτα Ελιές χωρίς κουκούτσι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ILIADA Καλαμάτα ΠΟΠ Ελαιόλαδο
ILIADA Κάπαρη
Λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά ζάχαρη
Αλάτι & Πιπέρι φρέσκο
Προετοιμασία:
Αλατίζουμε και πιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
Σε ένα βαρύ τηγάνι προσθέτουμε μία κουταλιά Iliada Καλαμάτα ΠΟΠ Ελαιόλαδο
και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Στη συνέχεια τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι τα φιλέτα κοτόπουλου και σοτάρουμε ελαφρά από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν καλά.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά και συμπληρώνουμε μία ακόμα κουταλιά Iliada Καλαμάτα ΠΟΠ Ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τις Iliada Καλαμάτα Ελιές χωρίς κουκούτσι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.
Κατόπιν σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να βράσει για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και την ζάχαρη και βράζουμε για περίπου 7-8 λεπτά με καπάκι έως ότου δέσει η σάλτσα.
Τέλος προσθέτουμε την Iliada Κάπαρη, τον μαϊντανό και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακάλυψε το The Chef’s Way, τη νεότερη προσθήκη στη σειρά εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων ILIADA.
Σε συσκευασία squeeze, εμπνευσμένη από επαγγελματίες σεφ, το The Chef’s Way προσφέρει τον ιδανικό συνδυασμό ακρίβειας, ευκολίας και κορυφαίας γεύσης.
Σχεδιασμένο για ευκολία στη χρήση και απόλυτο έλεγχο — ένας πιο έξυπνος τρόπος να απολαμβάνεις το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
To πρώτο στο είδος του ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Μόνο από το ILIADA.