Χοιρινές μπριζόλες με μπύρα
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Χοιρινές μπριζόλες με μπύρα και ILIADA Καλαμάτα ΠΟΠ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

Υλικά για 4 άτομα

  • ½ φλιτζάνι ILIADA Καλαμάτα ΠΟΠ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 4 μπριζόλες χοιρινές καρέ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. σπόρους κύμινο
  • 2 φλιτζάνια μπύρα ξανθιά
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε τις μπριζόλες να πάρουν χρώμα.
  • Τις αφαιρείτε προσθέτετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 – 2 λεπτά.
  • Προσθέτετε τις μπριζόλες, τους σπόρους του κύμινου και τη δάφνη. Τα ανακατεύετε και τα αλατοπιπερώνετε.
  • Σβήνετε με την μπύρα και το πορτοκάλι και μετά από 1 λεπτό, κλείνετε το τηγάνι με το καπάκι. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε να σιγομαγειρευτεί το φαγητό για 20-25 λεπτά.
  • Συνοδεύετε με πουρέ πατάτας.
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν
 
ILIADA ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ