Χοιρινές μπριζόλες με μπύρα και ILIADA Καλαμάτα ΠΟΠ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
Υλικά για 4 άτομα
½ φλιτζάνι ILIADA Καλαμάτα ΠΟΠ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
4 μπριζόλες χοιρινές καρέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σπόρους κύμινο
2 φλιτζάνια μπύρα ξανθιά
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
Αλάτι, πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε τις μπριζόλες να πάρουν χρώμα.
Τις αφαιρείτε προσθέτετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 – 2 λεπτά.
Προσθέτετε τις μπριζόλες, τους σπόρους του κύμινου και τη δάφνη. Τα ανακατεύετε και τα αλατοπιπερώνετε.
Σβήνετε με την μπύρα και το πορτοκάλι και μετά από 1 λεπτό, κλείνετε το τηγάνι με το καπάκι. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε να σιγομαγειρευτεί το φαγητό για 20-25 λεπτά.