ILIADA Single Estate Konstantelos Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

Μία ξεχωριστή ιστορία πίσω από το ILIADA Single Estate. Αυτό το εΕξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο προέρχεται από έναν οικογενειακό ελαιώνα, το Κτήμα Κωνσταντέλου, το οποίο πέρασε από πατέρα σε γιο από το 1967. Βρίσκεται στις πεδιάδες Μαδούρου κοντά στο χωριό Φαρακλάδα της Μεσσηνίας, ο ελαιώνας βρίσκεται σε μια μαγευτική πεδιάδα, εξίσου απομακρυσμένη από το Ιόνιο Πέλαγος καθώς και από τις πλαγιές του Γεράνιου όρους. Το κτήμα εκτείνεται σε μια έκταση 13 στρεμμάτων και φιλοξενεί 2.900 ελαιόδεντρα. Το ILIADA Single Estate παράγεται σε 16.500 αριθμημένες φιάλες και πριν τη συσκευασία το λάδι φυλάσσεται σε ειδικά ελεγχόμενη από την θερμοκρασία δεξαμενή από ανοξείδωτο χάλυβα προκειμένου να διατηρήσει τα υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά του.

Αυτό το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο έρχεται σε κλασσικό μπουκάλι των 750ml με ξύλινο φελλό, κομψή ετικέτα με χρυσή εκτύπωση, συμπεριλαμβανομένου QR κώδικα στην πλαϊνή ετικέτα που δίνει όλες τις λεπτομέρειες του αγροκτήματος και του αγρότη. Τα ελαιόλαδα Estate είναι φημισμένα για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τα οποία επηρεάζονται από φυσικούς παράγοντες όπως το τοπικό ερυθρό έδαφος, το υψόμετρο, το μικροκλίμα και η ποικιλία ελιάς. Οι τεχνικές καλλιέργειας και παραγωγής συνάδουν με την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα του προϊόντος. Το ελαιόλαδο Single Estate, γνωστό ως Estate Ελαιόλαδο, είναι ένα είδος ελαιόλαδου που παράγεται από ελιές που καλλιεργούνται αποκλειστικά σε μία μεμονωμένη φάρμα.

Οι χρυσοπράσινες σταγόνες αυτού του Eξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου κατέχουν τη μακριά παράδοση της οικογένειας Κωνσταντέλου στην παραγωγή ελαιόλαδου. Το κτήμα είχε αρχικά καλλιεργηθεί από τον κ. Γιάννη Κωνσταντέλο τον πρεσβύτερο, και έχει περάσει σε όλες τις υπόλοιπες γενιές φτάνοντας στον εγγονό του που μοιράζεται το ίδιο όνομα. Ο Γιάννης Κωνσταντέλος ο νεότερος, δηλώνει ότι το ελαιόλαδο της οικογένειάς του είναι εξαίσιο λόγω του μικροκλίματος της περιοχής που εμποδίζει τα παράσιτα να μολύνουν τα ελαιόδεντρά του, εξαλείφοντας έτσι τη συνεχή χρήση φυτοφαρμάκων. “Αν συνδυάσετε μια μακρά οικογενειακή παράδοση με το ιδανικό οικοσύστημα που μας παρέχει η περιοχή, θαυμάσια πράγματα μπορούν να συμβούν.” Ο γιος του κ. Γιάννη, Παναγιώτης, ετοιμάζεται να ακολουθήσει τον πατέρα του και να γίνει ο τέταρτος στη σειρά Κωνσταντέλος που συνεχίζει αυτή την περήφανη παράδοση.

Οι πράσινες και ώριμες νότες δίνουν τη σωστή γεύση και αρμονία που κάνουν το ILIADA Single Estate τόσο ξεχωριστό. Νότες από χορτάρι, βότανα και αγκινάρα αλλά ταυτόχρονα μια αίσθηση αμυγδάλου και βουτύρου χαϊδεύουν τη μύτη. Αυτό το ελαιόλαδο δίνει μια πικάντικη και σίγουρα εντυπωσιακή γεύση στα πιάτα που το αξίζουν. Η παραγωγή είναι περιορισμένη.

 

Γυάλινη Φιάλη Nocturne Τεμάχια / Κιβώτιο Κιβώτια / Ευρωπαλέτα Κιβώτια / Βιομηχανική Παλέτα
750ml 6 84 96
ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ
Γυάλινη Φιάλη Nocturne: 750ml
ΧΡΩΜΑ
Βαθύ πράσινο έως χρυσοπράσινο χρώμα
ΑΡΩΜΑ
Γρασίδι, βότανα και αγκινάρα αλλά ταυτόχρονα μια αίσθηση αμυγδάλου και βουτύρου.
ΓΕΥΣΗ
Πικάντικη
ΧΡΗΣΗ
Μια υγιεινή λύση για το καθημερινό σας μαγείρεμα. Ιδανικό για ψητό κρέας, ψάρι και φρεσκοκομμένες σαλάτες.
 
Σχετικά Προϊόντα
 
ILIADA SINGLE ESTATE HINARIS ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
 
ILIADA Single Estate EVOO Kostopoulos
ILIADA SINGLE ESTATE KOSTOPOULOS ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
 
ILIADA SINGLE ESTATE GYFTEAS ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
 
ILIADA SINGLE ESTATE ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΥ