Φτερούγες κοτόπουλου με φυστικοβούτυρο
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Φτερούγες κοτόπουλου με φυστικοβούτυρο και ILIADA Οργανικό Καλαμάτα ΠΟΠ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

Υλικά για 2-3 άτομα

  • 450 -500 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
  • Αλάτι
  • Μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο ILIADA Οργανικό Καλαμάτα ΠΟΠ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
  • 2 ½  κ.σ. μέλι
  • 1 ½ κ.σ. soya sauce
  • 1 κ.σ κοφτή φυστικοβούτυρο crunchy
  • 1 κ.γ. chili sauce
  • ½ κ.γ. σκορδέλαιο
  • ½ κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.γ. ψημένα αράπικα φιστίκια, ψιλοτριμμένα
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, σπασμένο σε σπόρους

Εκτέλεση

  • Ξεπλένετε καλά τις φτερούγες κοτόπουλου και στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
  • Καθαρίζετε τα φτερά με ένα τσιμπιδάκι αν υπάρχουν και αλατοπιπερώνετε.
  • Τοποθετείτε μια λαδόκολλα στο ταψί, τη ψεκάζετε με λίγο ελαιόλαδο και βάζετε πάνω τις φτερούγες.
  • Ψήνετε το κοτόπουλο για 12-15 λεπτά από την μία πλευρά μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα και στη συνέχεια τις γυρίζετε πλευρά και ψήνετε για άλλα 3-5 λεπτά.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, αναμιγνύετε το σκόρδο, το τζίντζερ, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το φυστικοβούτυρο, τη σάλτσα τσίλι , το σκορδέλαιο και το μηλόξιδο.
  • Σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σάλτσα να χυλώσει.
  • Ρίχνετε τις φτερούγες κοτόπουλου μέσα στην σάλτσα και ανακατεύετε καλά.
  • Μεταφέρετε τις φτερούγες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και πασπαλίζετε με τα φιστίκια και τον κόλιανδρο.
  • Σερβίρετε αμέσως.

 

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν
 
ILIADA ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ- ΣΕΙΡΑ PLATINUM
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ