Φαλάφελ με ILIADA Καλαμάτα ΠΟΠ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο & ILIADA Πράσινες Ελιές γεμιστές με σκόρδο

Υλικά για 15-20 φαλάφελ

  • 2 φλ. ρεβίθια
  • 1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμενές
  • ½  φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 πρέζα καυτή πιπεριά τσίλι ή μπούκοβο καυτερό
  • 2 κ.γλ. κόλιανδρο
  • 2 κ.γλ.. κύμινο
  • 1/2 κ.γλ. σόδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 4 κυπριακές πίτες
  • 2 ντομάτες
  • 2 αγγούρια
  • 2 κρεμμύδια
  • ½ κιλό γιαούρτι
  • ILIADA Καλαμάτα ΠΟΠ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • ILIADA Πράσινες Ελιές γεμιστές με σκόρδο

Εκτέλεση

  • Βάζετε τα ρεβίθια σε ένα μπολ, τα σκεπάζετε με 3 -4 φλιτζάνια κρύο νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν για 12-15 ώρες. Έπειτα τα στραγγίζετε.
  • Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και αν χρειαστεί μισό ποτήρι νερό και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
  • Βάζετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέτετε το μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το κύμινο, τη σόδα το τσίλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  • Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη, και το τοποθετείτε στο ψυγείο για μία ώρα για να αναμιχθούν οι γεύσεις.
  • Πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια μεσαίου μεγέθους αφού πρώτα έχετε ρίξει λίγο αλεύρι στα χέρια σας.
  • Ζεσταίνετε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε τα φαλάφελ και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
  • Αφαιρείτε από την φωτιά και τα βάζετε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Για την σύνθεση

Γεμίζετε τις πίτες με λίγο γιαούρτι, ντομάτα, αγγουράκι, κρεμμύδι, ελιές και φαλάφελ.

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν
 
ILIADA ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ- ΣΕΙΡΑ GOLD
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ
 
ILIADA Green Olives Stuffed with Garlic
ILIADA ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ- ΣΕΙΡΑ GOLD
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ