Χούμους με ILIADA Οργανικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο & ILIADA Οργανικές Ελιές Καλαμάτας

Υλικά για 6 άτομα

  • 6 κ.σ. ILIADA Οργανικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό ρεβίθια μισοβρασμένα και στραγγισμένα
  • 4 κ.σ. ταχίνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.γλ.. αλάτι
  • 3 κ.γλ. κύμινο
  • 5 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 φλ. ζωμό από τα βρασμένα ρεβίθια

Για το σερβίρισμα

  • ILIADA Οργανικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • ILIADA Οργανικές Ελιές Καλαμάτας
  • 1 κ.γ. σουμάκ
  • 1 κ.γ κύμινο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. βρασμένα ρεβίθια

Εκτέλεση

  • Βάζετε στο μπλέντερ, τα ρεβίθια, το ταχίνι που έχετε διαλύσει σε νερό, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, το κύμινο και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν μια φίνα κρέμα. Αν δείτε πως η κρέμα είναι πολύ πηχτή και δεν αλέθετε εύκολα, προσθέτετε λίγο από το ζωμό μέσα στον οποίο έβρασαν τα ρεβίθια, κουταλιά – κουταλιά όμως για να μην αραιώσει πολύ το μείγμα.
  • Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπολ και το σερβίρετε πασπαλίζοντας το με ελαιόλαδο, χυμό από λεμόνι, σουμάκ, μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο, βρασμένα ρεβίθια και ελιές.
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν
 
ILIADA ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ
 
ILIADA EMERALD ORGANIC ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΛΙΕΣ
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ