Βάζετε στο μπλέντερ, τα ρεβίθια, το ταχίνι που έχετε διαλύσει σε νερό, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, το κύμινο και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν μια φίνα κρέμα. Αν δείτε πως η κρέμα είναι πολύ πηχτή και δεν αλέθετε εύκολα, προσθέτετε λίγο από το ζωμό μέσα στον οποίο έβρασαν τα ρεβίθια, κουταλιά – κουταλιά όμως για να μην αραιώσει πολύ το μείγμα.
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπολ και το σερβίρετε πασπαλίζοντας το με ελαιόλαδο, χυμό από λεμόνι, σουμάκ, μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο, βρασμένα ρεβίθια και ελιές.